headerphoto

Laatste berichten

Nostaligsche reis met 2cv

Huureeneend.nl organiseert deze zomer en dit najaar twee bijzondere groepsreizen naar het land van herkomst van de 2cv: in colonne naar Frankrijk!
Het effect van een stoet 2cv’s dat door het land trekt is onbeschrijfelijk. De sliert oude wagentjes doen mensen wijzen en applaudisseren. “Veel mensen zijn vroeger met een 2cv-tje op vakantie geweest daarom is het deelnemen aan deze nostalgische groepsreis zo bijzonder: de herinneringen en de liefde voor de 2cv verbroederen.” Aldus Rien Tilstra van Huureeneend.nl, organisator van de reizen.
Vanuit Nederland rijden de lelijke eendjes in een lange sliert naar Frankrijk. In augustus toert de colonne naar de Franse Ardennen, een streek met prachtige natuur en mooie kronkelweggetjes. In oktober gaat de stoet van mooie 2cv’s naar Parijs.
Van 21 tot 24 augustus toert de colonne 2CV’s naar de Franse Ardennen. Deelname kan met één van de 2cv’s van Huureeneend.nl en kost € 499,- per persoon. Inbegrepen zijn de huur van de 2cv, de organisatie, de diverse maaltijden en de activiteiten. Bijzonder is de accommodatie waar de hele groep logeert, een kasteel uit 1789.
Op 24 oktober vertrekt de stoet 2cv’s vanuit Noord-Brabant naar Parijs. Bijzonder bij deze reis is dat mensen zich kunnen inschrijven met hun eigen 2cv, maar kan ook met één van de 2cv’s van Huureeneend.nl. Op zondagochtend wordt een stadsrondrit door Parijs gemaakt langs bekende bezienswaardigheden als Champs Elysées, Eiffeltoren, Montmartre en Place de la Concorde.

Hotels Mexico sluiten de deuren

In Mexico hebben al 25 hotels de deuren moeten sluiten in Cancun en nabije omgeving. Buitenlanders mijden Mexico immers uit schrik voor de Mexicaanse griep. In totaal vertegenwoordigen de gesloten hotels meer dan 12.000 kamers, preciseerde de staatsgouverneur op de radio. In Cancun zelf hebben 9 van de 144 hotels hun deuren gesloten. De Mexicaanse griep die zich al wereldwijd verspreidde, heeft al meer dan 2.000 mensen besmet in Mexico. 56 mensen overleefden de griepaanval niet. Een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie meent dat er in Mexico alleen al zowat 23.000 mensen besmet raakten. (Bron: HNL.be)

Start voor Drentse beeldenroute

Koningin Beatrix bezoekt vrijdagochtend 19 juni de eerste fase van beeldenproject Dorpsgezichten in de gemeente Coevorden. De eerste zeven sculpturen staan in zeven dorpen en vormen de opmaat voor een route die in 2012 circa twintig beelden gaat omvatten. Stichting Natuurkunst Drenthe organiseert Dorpsgezichten. Sinds 2005 maken nationale en internationale kunstenaars jaarlijks beelden in het Staatsbos in Schoonoord, gemeente Coevorden. In eerste instantie ging het om tijdelijke projecten. Volgens de stichting is gebleken dat een aantal kunstwerken de tand des tijds kan doorstaan en geschikt is om een permanente plaats te krijgen buiten het natuurterrein. Dorpsgezichten is tot stand gekomen met medewerking van de inwoners van Schoonoord, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, Aalden, Meppen, Oosterhesselen en Gees. De beelden worden geplaatst in de kernen van deze dorpen.

Wereldatlas van The Times

The Times universele wereldatlas brengt de wereld binnen handbereik. Al meer dan honderd jaar produceert The Times de meest prestigieuze atlas ter wereld. Volgens uitgever Kosmos biedt ook deze editie de topkwaliteit gebruikers van The Times gewend zijn. Het ronkende persbericht: "The Times universele wereldatlas is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen. Duizenden nieuwe feiten en cijfers zijn verwerkt in deze nieuwste editie, zodat de atlas volledig up-to-date is. De atlas is schitterend vormgegeven in die typische heldere stijl waarmee The Times zich al decennia onderscheidt. De slipcase maakt het kaartenboek af. De atlas biedt een schat aan informatie. Meer dan 170 pagina’s met kaarten, plattegronden van 32 metropolen en de index met ruim 50.000 plaatsnamen scheppen een duidelijk beeld van onze aarde. In een apart hoofdstuk vind je de vlaggen, statistieken en achtergronden van alle landen ter wereld terug. Visueel verbluffend zijn de 32 pagina’s waarop je de modernste satellietfoto’s kunt bewonderen. Nieuw is ook de unieke collectie van kaarten uit de laatste 150 jaar: daarop is pas goed te zien hoe snel de wereld is veranderd."
The Times universele wereldatlas, ISBN 978 90 215 4339 0, Prijs: € 59,95 (na 1 augustus 2009: € 65,00) , Verschijningsdatum: begin juni 2009 www.kosmosuitgevers.nl

Evenement over motorsport

Tijdens Nederlands grootste eendaagse sportevenement, de TT van Assen, wordt dit jaar voor de eerste keer het MotoDreamEvenTT gehouden in de TT-Hall Assen direct naast het circuit. Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni kunnen motorliefhebbers genieten van een vierdaagse motorsportshow, ingericht rondom verschillende thema’s zoals motorrace, motorcross, speedway, Parijs-Dakar en ijsspeedway.
De beurs is ruim opgezet en TT-Hall Assen beschikt over 6.000 gratis parkeerplaatsen. Er zijn onder meer motoren te zien van Jack Middelburg, Jurgen van den Goorbergh, Roelof Thijs, Erik Eggens en ex-wereldkampioen motorcross John van den Berk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de TT. Tevens kunnen bezoekers vanaf een origineel stuk ‘strubbentribune’ met houten bankjes, oude motorsportbeelden bekijken. Ook aan de raceliefhebbers is gedacht: zij kunnen racen op verschillende Playstations met demonstratiespellen. MotoDreamEvenTT biedt volop motorvermaak voor zowel jonge als oude motorliefhebbers.
MotoDreamEvenTT is vier dagen lang geopend voor publiek. Van woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag 27 juni van 09.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 6,00, kinderen tot 12 jaar gratis entree (mits onder begeleiding). www.motodreameventt.nl

Ontdek België per Vespa


‘Giro per Vespa’ is een fonkelnieuw toeristisch project voor een dagje uit in het Limburgse Maasland. Je hebt deze zomer de keuze tussen drie routes: in en rond Maasmechelen, doorheen het Maasland, of door de regio rond het Nederlandse Valkenburg. Genieten van de idyllische Limburgse landschappen en de gracieuze flair van je Vespa is de boodschap. Het enige wat je nodig hebt, is een rijbewijs B, de uitleg over je Vespa krijg je ter plaatse.
Ook de rest van het land kun je van op de Vespa ontdekken. Een van de pioniers in deze sector is Johan Mertens. Zijn bedrijf Vespatrips biedt talloze rondritten aan naar ieders smaak en budget. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ‘Cosy Cottage Arrangement’ langs de mooiste hoekjes van het Scheldeland? Ook de Vlaamse Ardennen worden via verschillende routes verkend. www.vespatrips.be | www.vespamaasland.be (Bron: Grande)

Vakanties voor stuntprijzen vinden

Op www.BoekVandaag.nl staat iedere dag een nieuwe vakantiereis centraal die gedurende 24 uur tegen stunttarief wordt aangeboden. Het aanbod, variërend van een rondreis door Thailand tot een weekendarrangement Disneyland Parijs, is alleen op de betreffende dag te boeken.
De reizen op BoekVandaag.nl komen van verschillende reisorganisaties en hebben gegarandeerd de laagste prijzen van dat moment. Vakantiegangers hoeven niet meer het hele web af te zoeken naar de verschillende aanbiedingen. In één oogopslag is de beste last-minute reis te zien en met een enkele muisklik ook direct te boeken.
Iedere dag wordt een nieuwe vakantie aangeboden. Zit de gewenste bestemming vandaag niet in de aanbieding? Misschien morgen wel, of volgende week. Via de gratis e-mailnieuwsbrief worden abonnees dagelijks op de hoogte gebracht van de nieuwe reizen. BoekVandaag.nl is een initiatief van Red Online Marketing. Meewerkende reisorganisaties zijn onder andere Corendon, Peter Langhout Reizen, GoMundo.nl en - volgens de initiatiefnemer - binnenkort veel meer.

Tirol stelt kids centraal

Door de huidige economische situatie gaan Nederlandse gezinnen met kinderen dichter bij huis op vakantie. De Oostenrijkse regio Tirol herkent deze trend en verstevigt komende zomer het activiteitenprogramma voor kinderen. Met name in de Family Tirol dorpen, een groep bestemmingen die volledig is georiënteerd op gezinnen, kunnen de jonge gasten van 5 tot 16 jaar zich verheugen op te gekke weekprogramma’s. Bovendien introduceren appartementen, hotels en pensions aantrekkelijk geprijsde arrangementen om tegemoet te komen in de behoefte van de vakantieganger.
De 13 Family Tirol dorpen hebben dit jaar het thema ‘Wusel Wassergeist’. Het kleine watermonster leeft in de stromende beekjes in Tirol. Met o.a. flessenpost, onderwater-verrekijkers en spannende wedstrijdjes helpen kinderen tijdens het weekprogramma Wusel zoeken naar een kristal. Elke leeftijdsgroep heeft een speciaal opgeleide animator die met de kinderen activiteiten onderneemt. Zo staan in Gerlos kinderdisco’s, mountainbikeritjes, speurtochten rondom het meer en klauteren in de klimtuin op het programma. Tevens leren de kids spelenderwijs meer over de bergen en de natuur.
Fun en action staat centraal in het Summer-Fun Park in Fiss. Hier kunnen jong en oud kennismaken met de ‘Fisser Flitzer’ (een deltavlieger-achtig toestel dat over de Möseralm in zweeft), een 2,2km lange rodelbaan en de nieuwe reuzenschommel ‘Skyswing’. Even verderop, in Serfaus, ligt ‘Murmliwasser’. Kinderen kunnen hier spelen met water en zand en dammen bouwen. Ook is er een spannend toverpad door het bos (‘Murmilitrail’) voor nog meer avontuur. Op speelse wijze leren over het leven op aarde 200 miljoen jaar geleden kan in het Triassic Parc in het Pillerseetal. In de 400m2 grote, ondergrondse tentoonstellingsruimte zijn levensgrote dinosaurussen en andere historische dieren te bewonderen. Hier kunnen de jongste bezoekers in de rol van wetenschapper kruipen en zelf fossielen drukken of een dinosaurus model maken.
Vakantiegangers in Tirol hebben komende zomer ook volop keuze uit betaalbare pensions, appartementen en hotels. Veel accommodaties introduceren aantrekkelijk geprijsde familiearrangementen. Zo betalen 2 volwassenen met 2 kinderen tot 14 jaar voor één week in een vakantiewoning in de Family Tirol Regio Zell-Gerlos/Zillertal Arena € 389,- (vanaf prijs). En bij verblijf in één van de aangesloten ‘Family Tirol’ accommodaties is deelname aan het Family Tirol programma inbegrepen.
De consument vinder meer informatie over uitstapjes in Tirol op de Nederlandstalige website www.ausflug.tirol.at. Het boeken van een vakantie in een Family Tirol Dorp kan via www.familytirol.com.

Teddybeer is geen handbagage

De pluche teddybeer van een 6-jarig Spaans meisje is niet toegelaten in een vliegtuig van Easyjet. Het personeel van de Britse low-budgetluchtvaartmaatschappij oordeelde dat de knuffel te groot was om als handbagage mee te mogen op de vlucht van Glasgow naar Londen, meldden Britse media. Het meisje had de knuffel als cadeau gekregen in Schotland en barstte in huilen uit. De 38-jarige moeder ging een heftige discussie aan, maar het personeel was onverbiddelijk. Uiteindelijk werd besloten de knuffelbeer op te sturen. De moeder was erg verbolgen en diende een klacht in. ,,De waterdichte jas die ik aan had was veel groter dan de beer en die mocht ik wel meenemen. Dat duidt op een groot gebrek aan gezond verstand.'' (Bron: Ad.nl)